Ik ga op vakantie. Wat moet ik doen?

Als je op vakantie gaat en je wilt ervoor zorgen dat je werk goed wordt afgedekt, zijn er een paar dingen die van je verwacht worden:

  1. Out-of-officebericht: Stel een automatisch antwoord in voor je e-mailaccount. Vermeld daarin de data waarop je afwezig bent en geef aan wie de persoon is die tijdens je afwezigheid kan worden gecontacteerd voor dringende zaken. Zorg ervoor dat je aangeeft wanneer je weer beschikbaar bent.
    1. Hoe? https://support.microsoft.com/nl-nl/office/automatisch-afwezigheidsberichten-versturen-vanuit-outlook-9742f476-5348-4f9f-997f-5e208513bd67
  2. Doorschakelen van je telefoon: Als je een bedrijfstelefoon hebt, schakel deze door naar het algemeen telefoonnummer: 03 250 12 23. Hierdoor kunnen klanten of collega’s je nog steeds bereiken, maar worden ze doorgestuurd naar de juiste persoon tijdens je afwezigheid.
  3. Informeer collega’s: Laat je directe collega’s weten over je afwezigheid en geef hen relevante informatie die ze nodig hebben om je taken of verantwoordelijkheden over te nemen tijdens je vakantie. Zorg ervoor dat ze op de hoogte zijn van belangrijke deadlines of lopende projecten.
  4. Delegeer taken: Wijs indien mogelijk taken toe aan collega’s voordat je vertrekt. Bespreek met hen welke verantwoordelijkheden ze tijdens je afwezigheid op zich kunnen nemen, zodat het werk soepel kan doorgaan.
  5. Maak een checklist: Stel een lijst op van belangrijke taken die moeten worden uitgevoerd voordat je vertrekt. Zorg ervoor dat je alles afvinkt voordat je met vakantie gaat, zodat je met een gerust hart kunt ontspannen.

Onthoud dat het belangrijk is om ruim van tevoren te plannen en je collega’s en klanten op de hoogte te stellen van je afwezigheid. Op die manier kunnen ze de nodige maatregelen nemen en kunnen jij en je team zonder onderbrekingen genieten van je vakantie. Veel plezier op je reis!

Wie is het aanspreekpunt in geval van vakantie van een collega?

= aan wie draag ik mijn lopende zaken over?

Deze collega gaat in vakantie Deze collega neemt over
Geert (West-Vlaanderen) Natacha
Geert (Campus) Marleen
Marleen (Campus) Geert
Deniz (Limburg) Natacha
Sofia (Administratie) Natacha
Natacha (Sales lead) Caroline
Eveline Gill/Caroline
Gill Eveline
Valerie (Aankopen) Caroline
Bart (Debiteuren) Natacha (het meest dringende beantwoorden)
Arnold Caroline

Compare listings

Vergelijken