Bedrijvenpark Monte Nero – Kompellaan Houthalen

 • prijs op aanvraag
Kompellaan 2596, 3530 Houthalen, België
 • KMO Unit, Bedrijfsvastgoed, Projecten
 • Type eigendom
 • 150

Bedrijvenpark Monte Nero – Kompellaan Houthalen

Kompellaan 2596, 3530 Houthalen, België
 • prijs op aanvraag

Sub listings

Titel Eigendom type Prijs bedden Baths Eigenschap Grootte beschikbaarheidsdatum
Unit 10 KMO unit met bijhorende parkeerplaatsen €1.096 / per maand 189 m² Vanaf 01/12/2023
Unit 22 KMO unit met bijhorende parkeerplaatsen €870 / per maand 150 m² Vanaf 01/11/2023
Unit 10 KMO unit met bijhorende parkeerplaatsen €249.085 / TE KOOP 189 m² Vanaf 01/12/2023
Unit 22 KMO unit met bijhorende parkeerplaatsen €204.750 / TE KOOP 150 m² Vanaf 01/11/2023
 • Adres Kompellaan 2596
 • Provincie Limburg
 • Land België

Omschrijving

Nieuwbouw KMO-park op industriezone Genk-Noord Zone 2.

Op dit gloednieuwe bedrijvenpark zijn in juli 2019 27 KMO-units opgeleverd met oppervlaktes van 112.5m² tot 225m². Het is mogelijk om meerdere eenheden samen te huren of kopen. De ruimtes zijn beschikbaar voor zowel verkoop als verhuur. Deze units zijn elk voorzien van water, elektriciteit, internet en worden geopend met een elektrisch bedienbare poort. Ieder heeft zijn eigen parkeerplaats en het hele terrein wordt voorzien van een groene sfeer.

Met de E314 op slechts 4km is het park zeer vlot bereikbaar.

Voor meer info of een bezoek, contacteer Hertsens Vastgoed via telefoon 03 250 12 23 mail beheer@hertsens.eu

Naamgeving
Zwartberg is een wijk van de gemeente Genk in de Belgische provincie Limburg. De plaats is vernoemd naar het reeds bestaand toponiem Zwarte Berg. Het uitzicht van Zwartberg is sterk bepaald door de verdwenen Steenkoolmijn van Zwartberg.

Vandaar de naamgeving van het project “Monte Nero”; Zwarte Berg.

Extra Details

 • Zowel te koop als te huur
 • Voor zowel ondernemer als particulier
 • Reclametotem met naam
 • Units van 112.5m² tot 225m²
 • Makkelijk bereikbaar
 • Opslag- of werkplaats

Geschiedenis
De Steenkoolmijn van Zwartberg heette voluit ‘Société Anonyme Charbonnages des Liégeois en Campine’ en werd vanaf 1910 opgestart met Luiks kapitaal. De exploitatie begon in 1925. De mijn werd in 1966 gesloten wat gepaard met rellen waarbij enkele doden vielen.

Op maandag 31 januari 1966 ging een groep mijnwerkers van de steenkoolmijn van Zwartberg naar de steenkoolmijn van Waterschei om hun collega’s op te roepen mee te staken tegen de naderende sluiting van de steenkoolmijn van Zwartberg. Aan de ingang van de mijn van Waterschei werden ze opgewacht door een kleine groep rijkswachters. Deze groep werd al snel ingesloten door de stakers. Toen er een vrachtwagen met hout passeerde, dwongen de stakers de chauffeur om zijn lading achter te laten. Toen de mijnwerkers met hout en andere objecten naar de rijkswachters begonnen te gooien, commandeerde de bevelvoerende officier om in de lucht te vuren tijdens een eerste tegenaanval. Toen de mijnwerkers een tweede keer de rijkswachters bedreigden, openden de rijkswachters het vuur op de stakers, hierbij doodden ze Jan Latos en vielen tientallen gewonden. Theo Van Hecke werd levensgevaarlijk verwond en was blijvend verlamd. Later op de dag stierf Valère Sclep, nadat hij op het hoofd was geraakt door een traangasgranaat.

Het nieuws over deze tragedie ging de wereld rond en de regering besloot de rijkswachters terug te trekken en de ordehandhaving over te geven aan de para’s. De rellen duurden tot het management en de vakbonden op 3 februari tot een akkoord kwamen.

Na de mijnsluiting werden bijna alle gebouwen en installaties gesloopt. De terril, het kantoorgebouw en enkele kleinere gebouwen zijn over gebleven. Het mijnterrein werd omgevormd tot de Industriezone Genk-Noord.
Bron: Wikipedia

Er kunnen geen rechten worden verbonden aan de informatie op deze pagina.

Compare listings

Vergelijken
Webrand
 • Webrand